Permagrønnsaker – foredrag

Hadde det ikke vært herlig med en hage full av grønnsaker som er flerårige, som det kommer grøde fra helt av seg selv hvert år?

Ønsker du å lære mer om flerårige grønnsaker er dette kurset for deg. Muligheten til å komplimentere en ettårige avling med et mye større spekter av smaker og ikke minst å forlenge sesongen! Flerårige grønnsaker er i tillegg veldig mye mer næringsrike enn ettårige grønnsaker.

Kurset inkluderer mange grønnsaker som er stauder og busker eller trær, når på året de skal høstes, hvordan de kan brukes og hvilken herdighetssone de trives i.

Stephen Barstows´ brett med flerårige grønnsaker. Kjenner du noen igjen?


Published by Hagebæret

Jeg tilbyr gartner-tjenester som: beskjæring av busker, trær og hekker. Spør meg gjerne om annen type skjøtsel også. Jeg gjør hageplanlegging og design med tegning, med eller uten befaring. Da tar jeg utgangspunkt i landskapet, jordsmonn, vær og vind, og dine ønsker i forhold til innsyn og ønsker for hagen din. Jeg har designkurs i permakultur og skogshagekurs. Jeg gjør beplanting og kan veilede deg hvis du vil lære selv hvordan du steller hagen din. Jeg har kursvirksomhet innenfor hage- temaer men også mat og drikke. Jeg har en sterk miljø-profil. Jeg designer etter permakultur- prinsipper, som er en måte å designe hage på som har som mål å finne permanente kulturer. Jeg tar hensyn til landskapet og dine ønsker for å skape et mest mulig holdbart design som klarer seg selv, og med planter som støtter hverandre. Jeg unngår torvjord for å støtte opp om våre sårbare torvmyrer, og velger heller alternativer som kompostjord av god kvalitet. Jeg kjører også el-bil, og har mye batteridrevet utstyr i tillegg til manuelt. Jeg samarbeider med flere aktører for at du skal få den beste hjelpen til hagen din!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: