Permaplanter for sone H8 – foredrag

Seiersløk

Hva er permaplanter?

Permaplanter er flerårige vekster med forskjellige nyttige funksjoner innenfor hagebruk. Fokuset i dette kurset er mest på matnyttige vekster.

Flerårige spiselige vekster er veldig smart å ha i hagen! Da får du grøde hvert år uten forarbeide. De fleste er høsteklare om våren, en tid på året hvor man ellers ikke har mulighet til å høste av ettårige tradisjonelle grønnsaker.

Sone H8 er den kaldeste klimasonen før fjellsonen. Alle disse plantene kan plantes over hele landet i alle herdighetssoner – bortsett fra i fjellsonen. Dette foredraget er skreddersydd for de kaldeste strøkene våre.

Published by Hagebæret

Jeg tilbyr gartner-tjenester som: beskjæring av busker, trær og hekker. Spør meg gjerne om annen type skjøtsel også. Jeg gjør hageplanlegging og design med tegning, med eller uten befaring. Da tar jeg utgangspunkt i landskapet, jordsmonn, vær og vind, og dine ønsker i forhold til innsyn og ønsker for hagen din. Jeg har designkurs i permakultur og skogshagekurs. Jeg gjør beplanting og kan veilede deg hvis du vil lære selv hvordan du steller hagen din. Jeg har kursvirksomhet innenfor hage- temaer men også mat og drikke. Jeg har en sterk miljø-profil. Jeg designer etter permakultur- prinsipper, som er en måte å designe hage på som har som mål å finne permanente kulturer. Jeg tar hensyn til landskapet og dine ønsker for å skape et mest mulig holdbart design som klarer seg selv, og med planter som støtter hverandre. Jeg unngår torvjord for å støtte opp om våre sårbare torvmyrer, og velger heller alternativer som kompostjord av god kvalitet. Jeg kjører også el-bil, og har mye batteridrevet utstyr i tillegg til manuelt. Jeg samarbeider med flere aktører for at du skal få den beste hjelpen til hagen din!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: