Bokashi – kompost

Bokashi er en veldig enkel og fleksibel måte å kompostere og lage fantastisk god jord på, som alle kan få til. Den har også et mye lavere karbonavtrykk enn vår tradisjonelle varmkompost, fordi dette er en fermenteringsprosess isteden for en forbrenningsprosess.
Bokashi er en japansk form for kompostering som går i tre enkle trinn.

Man kan gjøre hele prosessen innendørs om man vil, for metoden lukter lite og kan gjøres i beholdere som passer i en leilighet. Det kan også gjøres i større skala ute, men den første delen bør gjøres inne. Passer hele året.

Jeg holder kurs som en del av Bokashinorge.

Published by Hagebæret

Jeg tilbyr gartner-tjenester som: beskjæring av busker, trær og hekker. Spør meg gjerne om annen type skjøtsel også. Jeg gjør hageplanlegging og design med tegning, med eller uten befaring. Da tar jeg utgangspunkt i landskapet, jordsmonn, vær og vind, og dine ønsker i forhold til innsyn og ønsker for hagen din. Jeg har designkurs i permakultur og skogshagekurs. Jeg gjør beplanting og kan veilede deg hvis du vil lære selv hvordan du steller hagen din. Jeg har kursvirksomhet innenfor hage- temaer men også mat og drikke. Jeg har en sterk miljø-profil. Jeg designer etter permakultur- prinsipper, som er en måte å designe hage på som har som mål å finne permanente kulturer. Jeg tar hensyn til landskapet og dine ønsker for å skape et mest mulig holdbart design som klarer seg selv, og med planter som støtter hverandre. Jeg unngår torvjord for å støtte opp om våre sårbare torvmyrer, og velger heller alternativer som kompostjord av god kvalitet. Jeg kjører også el-bil, og har mye batteridrevet utstyr i tillegg til manuelt. Jeg samarbeider med flere aktører for at du skal få den beste hjelpen til hagen din!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: